Składniki:
100 g naturalnego tofu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
łyżka płatków migdałowych
łyżeczka startego imbiru
łyżka posiekanej natki pietruszki
pół łyżeczki pasty chili
olej
sól, pieprz
10 dużych pieczarek
Przygotowanie:
Tofu pokrusz w palcach i wrzuć do miski. Mieszaj na gładką masę wraz ze szczypiorkiem, pokruszonymi płatkami migdałowymi, imbirem, natką i pastą chili. Dopraw odrobiną soli.
Pieczarki umyj i pozbądź się ogonków. Posmaruj kapelusze olejem, a następnie ułóż je na natłuszczonej tacy do grillowania. Do wnętrza pieczarek wsyp po szczypcie soli i pieprzu. Wypełnij grzyby pastą z tofu i wrzuć na grilla. Grilluj przez 10-15 minut, aż całość pięknie się zarumieni.