Go Back
Pasta do chleba z curry
Total Time
20 mins
 

Składniki:

4 łyżki oliwy

100 g cebuli

180 g czerwonej papryki

2-3 łyżeczki przyprawy curry

pół łyżeczki mielonego kardamonu

5 cm świeżego imbiru

pół łyżeczki ostrej papryki

łyżka koncentratu pomidorowego

puszka ciecierzycy (240 g po odsączeniu)

50 ml wody

łyżka sosu sojowego

łyżka soku z cytryny

sól

Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę. Smaż ok. 4 minuty następnie dodaj pokrojoną paprykę. Smaż kolejne kilak miut i dodajposiekany imbir wraz z resztą przypraw. Wymieszaj dobrze i dorzuć ciecierzycę. Zmiksuj. Dolej wodę (więcej lub mniej, w zależności jaką konsystencję preferujesz). Dpraw solą, sosem sojowym i sokiem z cytryny.

Course: pasta
Author: Martyna