Składniki:
2 łyżki oliwy
250 g cebuli
120 g marchwi
400 g ziemniaków
800 g kalafiora
20 g natki pietruszki
100 g ryżu
2 l bulionu warzywnego
200 ml mleka kokosowego
sól, pieprz
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu ryżowego
Przygotowanie:
Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę. Po 2 minutach dodaj startą na dużych oczkach marchew. Smaż kolejne 2 minuty. Dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, podzielony na różyczki kalafior, ryż oraz posiekaną natkę. Smaż razem przez chwilę, a następnie zalej bulionem. Gotuj przez ok. 20 minut aż warzywa i ryż będą miękkie. Dolej mleko kokosowe. Dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sosem sojowy oraz octem ryżowym.