Składniki:
250 g brokułu
25 g czosnku
5 łyżek oliwy
płatki chili (wg. uznania)
250 g pomidorków koktajlowych
łyżka posiekanej bazylii
200 g makaronu tagliatelle
50 g orzechów włoskich
5 g płatków drożdżowych
Przygotowanie:
Brokuł podziel na małe różyczki. Do garnka wlej 5 łyżek oliwy i dodaj do niej pokrojone w plasterki 25 g czosnku oraz płatki chili. Podgrzewaj razem przez ok. 2 minuty. Następnie dodaj 250 g przekrojonych na połówki pomidorków koktajlowych i łyżkę posiekanej bazylii. Smaż razem ok. 3 min. Posiekaj 50 g orzechów i wymieszaj je z 5g płatków drożdżowych. W międzyczasie ugotuj makaron. 3 minuty przed końcem gotowania dorzuć do niego brokuł. Odcedź. Wymieszaj z pomidorowo-czosnkową oliwą i do wszystkiego dodaj orzechy z płatkami.