Go Back
Makaron z brokułem i pomidorowo-czosnkową oliwą
Total Time
20 mins
 

Składniki:

250 g brokułu

25 g czosnku

5 łyżek oliwy

płatki chili (wg. uznania)

250 g pomidorków koktajlowych

łyżka posiekanej bazylii

200 g makaronu tagliatelle

50 g orzechów włoskich

5 g płatków drożdżowych

Przygotowanie:

Brokuł podziel na małe różyczki. Do garnka wlej 5 łyżek oliwy i dodaj do niej pokrojone w plasterki 25 g czosnku oraz płatki chili. Podgrzewaj razem przez ok. 2 minuty. Następnie dodaj 250 g przekrojonych na połówki pomidorków koktajlowych i łyżkę posiekanej bazylii. Smaż razem ok. 3 min. Posiekaj 50 g orzechów i wymieszaj je z 5g płatków drożdżowych. W międzyczasie ugotuj makaron. 3 minuty przed końcem gotowania dorzuć do niego brokuł. Odcedź. Wymieszaj z pomidorowo-czosnkową oliwą i do wszystkiego dodaj orzechy z płatkami.

Course: danie główne
Servings: 2
Author: Martyna