Składniki:
4 ziemniaki
2 cebule
czerwona papryka
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
4 łyżki koncentratu pomidorowego
1,5l bulionu
puszka (420 g) czerwonej fasoli
puszka (340 g) kukurydzy
łyżeczka majeranku
2 łyżeczki wędzonej papryki
łyżeczka ostrej papryki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka. Wszystko razem wrzuć do garnka z rozgrzaną oliwą. Podsmażaj kilka minut następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i 4 łyżki koncentratu pomidorowego. Podsmażaj kolejne kilka minut, a po tym czasie zalej wszystko bulionem. Doprowadź do wrzenia i gotuj 15 minut. Dodaj odsączone z zalewy czerwoną fasolę i kukurydzę. Dodaj łyżeczkę majeranku, 2 łyżeczki wędzonej papryki i łyżeczkę ostrej. Gotuj razem jeszcze przez 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeszcze lepsza drugiego dnia po ugotowaniu.