Składniki:
3 łyżki oleju
180 g wędzonego tofu
200 g cebuli
2 ząbki czosnku
500 g papryki kolorowej
puszka krojonych pomidorów
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki wędzonej papryki
pół łyżeczki ostrej wędzonej papryki
sól
Przygotowanie:
Tofu pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej, podsmażaj ok. 5 minut następnie dodaj pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Po kolejnych 3 minutach wrzuć pokrojony w cienkie plasterki czosnek oraz słodką, wędzoną i ostrą paprykę. Po kilku minutach dorzuć pokrojoną kolorową paprykę i podsmażaj kolejne 5 min. Dodaj puszkę pomidorów, przecier i wlej 500 ml wody. Gotuj na małym ogniu ok. 45 min. Dopraw solą do smaku.
Lepiej smakuje drugiego dnia po przygotowaniu.