Go Back
Zupa z sałatą
Prep Time
25 mins
Cook Time
30 mins
Total Time
55 mins
 

Składniki:

łyżka oleju

czerwona cebula

ząbek czosnku

200 g ciecierzycy w puszce

200 g fasolki szparagowej

200 g pomidorków koktajlowych

1 l bulionu

300 ml passaty pomidorowej

150 g ulubionego makaronu

2 łyżkii posiekanej natki pietruszki

70 g roszponki

sól, pieprz

Przygotowanie:

Na łyżce oleju podsmaż posiekaną czerwoną cebulę, a po kilku minutach dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmaż razem, następnie dodaj odcedzoną ciecierzycę, pokrojoną na małe kawałki fasolę szparagową i przekrojone na połówki pomidory. Wszystko dokładnie wymieszaj, dolej bulion, passatę i nieugotowany makaron. Przykryj, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut. Po tym czasie zdejmij pokrywkę i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dorzuć natkę pietruszki i większość roszponki (pozostaw jedynie słatę do dekoracji). Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Course: zupa
Author: Martyna