Go Back
Wegańska zupa fasolowa
Prep Time
15 mins
Cook Time
15 mins
Total Time
30 mins
 

Składniki:

500 g ziemniaków

1,5 l bulionu warzywnego

100 g drobnego makaronu

2 łyżki oleju

120 g cebuli

biała fasola ze słoika (słoik 350g)

sól, pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka i zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, a następnie dorzuć makaron. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie i mieszaj od czasu do czasu, by makaron nie przywarł do dna garnka. Następnie dodaj fasolę wraz z zalewą i gotuj razem jeszcze przez chwilę. W międzyczasie rozgrzej na patelni olej i na małym ogniu zrumień pokrojoną drobno cebulę. Dodaj do zupy i zamieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Course: zupa
Author: Martyna