Go Back
Ciasteczka z daktylem
Prep Time
45 mins
Cook Time
15 mins
Total Time
1 hr
 

Składniki:

220 g mąki

100 g otrąb

2 łyżeczki proszku do pieczenia

150 g marchewki

30 g suszonych daktyli

2 łyżki masła migdałowego

2 łyżki masła orzechowego

200 ml wody

Przygotowanie:

Mąkę, otręby i proszek do pieczenia zmieszaj w jednej misce. W drugiej misce dokładnie wymieszaj ze sobą startą marchew, drobno pokrojone daktyle, oba masła oraz wodę. Połącz z suchymi składnikami. Ciasto rozwałkuj i wycinaj z niego ciasteczka. Jeśli będzie się nadal kleiło, podsyp mąką. Ciasteczka wstaw do rozgrzanego do 180°C (z termoobiegiem) piekarnika i przecz 15-20 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik, a ciasteczka zostaw w nim do całkowitego wysuszenia. 

Author: Martyna