Go Back
Pieczarki z tofu na grilla
Prep Time
25 mins
Cook Time
15 mins
Total Time
40 mins
 

Składniki:

100 g naturalnego tofu

2 łyżki posiekanego szczypiorku

łyżka płatków migdałowych

łyżeczka startego imbiru

łyżka posiekanej natki pietruszki

pół łyżeczki pasty chili

olej 

sól, pieprz

10 dużych pieczarek

Przygotowanie:

Tofu pokrusz w palcach i wrzuć do miski. Mieszaj na gładką masę wraz ze szczypiorkiem, pokruszonymi płatkami migdałowymi, imbirem, natką i pastą chili. Dopraw odrobiną soli. 

Pieczarki umyj i pozbądź się ogonków. Posmaruj kapelusze olejem, a następnie ułóż je na natłuszczonej tacy do grillowania. Do wnętrza pieczarek wsyp po szczypcie soli i pieprzu. Wypełnij grzyby pastą z tofu i wrzuć na grilla. Grilluj przez 10-15 minut, aż całość pięknie się zarumieni. 

Course: grill
Servings: 4
Author: Martyna